Geen ramp

Deze weblog is een paar dagen uit de lucht geweest. Bij inloggen was de enige melding de beruchte HTTP 500 fout. Een ramp dreigde. Inmiddels is de situatie weer min of meer normaal, maar het had heel wat voeten in de aarde.

Aanvankelijk zocht ik de fout  bij mezelf, dat wil zeggen: ik had een update van twee WordPress-plugins uitgevoerd, waarna ik geen toegang meer had; anderen ook niet. Het lukte me niet de zaak terug te draaien of iets in codes te veranderen ter verbetering.

Ook mijn stille hoop dat het een hikje was, dat morgen wel weer over zou zijn, bleek ongegrond. En wat je dus nooit moet doen is op internet naar een oplossing voor deze fout zoeken: jij krijgt circa achtentachtig geweldige tips die succes beloven, maar het resultaat was dat nu alles overhoop lag en de site nog even onbereikbaar was. Toen maar WordPress helemaal opnieuw geïnstalleerd, maar ook dat hielp niet.

Ten einde raad Hosting2go gecontacteerd, waar ik de weblog heb ondergebracht, met de vraag of zij misschien wisten wat er aan de hand was. En zowaar: nota bene op zondagochtend kreeg ik van hen een melding dat ze een aantal codes hadden aangepast en links en rechts wat nieuwere versies hadden geïnstalleerd, waarna ik weer toegang had. Hulde voor deze host.

Gelukkig beschikte ik over een backup van de hele weblog van begin juli. Die was in een vloek en een zucht teruggezet en alle artikelen, afbeeldingen en reacties tot 4 juli waren weer in beeld.

Doordat de nieuw geïnstalleerde versie van WordPress nogal verschilt van de versie die ik sinds 2012 gebruikte, kreeg ik er een complicerende factor bij: ik moest me allerhande nieuwe mogelijkheden eigen maken, wat in ieder geval een hoop tijdverlies betekende.

Maar het lijkt erop dat alles nu weer acceptabel op de rails staat.

Geen ramp dus.

Overigens: als iemand opmerkingen/suggesties heeft bij het lezen of zoeken in de weblog, dan verneem ik dat graag. Zelf werk ik steeds op de pc met een groot scherm, maar het kan zijn dan anderen op tablet of smartphone andere ervaringen hebben die ik niet overzie. Ik hoor het graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.