Geen halve goede morgen

De Volkskrant van vanmorgen, op (taal-)pagina V15, was nog uitermate barmhartig door de jongste CDA-slogan “EEN HELE GOEDE MORGEN” te bestempelen als “leeg”. Dat is hij inderdaad, maar er is nog meer mis met die kreet van de Partij van Wakker Nederland.

Natuurlijk is het een loze kreet die moet dienen als motto voor de aanstaande verkiezingen. Iemand die irritantiter tegen jan en alleman “een hele goede morgen” loopt te tetteren is rijp voor verplichte, acute opname in een psychiatrische inrichting, en bovendien kan zo iemand, op grond van zijn welgemeende goede burgerzin (de positieve grondhouding van Lubbers 1982, ook CDA) bij de aanstaande verkiezingen net zo goed ChristenUnie stemmen, of SGP, of SP, of PVV, of 50+. Het zegt niets over iemands politieke geaardheid als diens buitenkant aardig lijkt te doen naar anderen die daarom helemaal niet hebben gevraagd.

Wat er nog meer mis is -en dit is zeer ernstig-, is de naar populisme stinkende taalfout door het verkeerde gebruik van ‘hele‘. Heb ik daar nou nog niet vaak genoeg op gewezen, laatstelijk nog in dit bericht ?
If you can’t beat them, then join them, moet Buma hebben gedacht: ik ga net zo kwekken als hun. Maar hij vertegenwoordigt een partij die pal zegt te staan voor fatsoen, voor normen en waarden. Maar de CDA-standpunten maken dat niet duidelijk, en nu belijden ze het ook al niet eens meer met de mond.

Zo glijdt het CDA niet alleen in de peilingen, maar ook in de eigen spotjes af naar een bedenkelijk niveau; dat van “as je maar begrijp wat er bedoelt word“.

Ik begrijp het.

2 gedachten over “Geen halve goede morgen

    • Dat soort marketingstrategie verwacht ik niet bij een partij van fatsoen, waarden en normen. Staande het Wilhelmus zingen en kruipend stemmen winnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.