Respijt

Het valt deze weken niet mee om met gewenste regelmaat nieuwe berichten online te krijgen: de Tour de France, het WK-voetbal, vrij veel archiefwerk en vooral het vele, dankbare, maar tijdverslindende werk in de tuin en op het land. Dat laatste verschaft veel plezier, want alles groeit en bloeit als zelden tevoren. De foto getuigt daarvan: tussen de drie rijen aardappelen (links) is het nu keurig schoongemaakt, met de freesmachine en deels met de hand, en de rijen snij- en sperziebonen (rechts) staan op het punt hun eerste vruchten tevoorschijn te laten komen.

Maar er komt wel weer het moment voor een aantal nieuwe berichten. In mijn hoofd zoemen er vier over voetbalspelregels en eentje naar aanleiding van de documentaire Shoah, zo vlak na het overlijden van regisseur Lanzmann vorige week en mijn min of meer toevallige passeren van de afslag Mauthausen op de A1 in Oostenrijk, op weg van Rosoy naar de omgeving van Wenen, een paar weken geleden.

Dat zijn echter geen berichten die ik zo maar uit mijn mouw schud, dus enig respijt zij mij gegund.

 

1 gedachte op “Respijt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.