Beaulieu, 5 van vele

O, mirakel. Een paar dagen na de verdwijning van het glas-in-loodraam (zie vorig bericht), ging ik het drama met een expert bekijken, et voilà, het raam zat weer op zijn plek. Weliswaar weinig professioneel teruggeplaatst, beetje scheef en met een paar simpele houten spietjes bevestigd, maar verder onbeschadigd. We hebben het zekere voor het onzekere genomen, en een herhaling van dit mysterie voorkomen.

Het lijkt op het mirakel van het houten Mariabeeld bij een bron in de vallei van Presles, hier zo’n 4 km vandaan, dat ergens in de 13e eeuw door een boer werd gevonden en naar de kerk van Marcilly werd gebracht. Daags erop lag het echter weer bij de bron. Dat herhaalde zich nog tweemaal, waarop de pastoor besloot dat het een wonder moest zijn en dat de Heilige Maagd wenste daar te blijven, waarop men er een kapel bouwde die er nu nog steeds staat.
Een beetje verdacht is het wel, dat exact eenzelfde wonder zich rond die tijd voltrok in de buurt van Sint-Anthonis (bij Boxmeer), hetgeen enerzijds iets zegt over de betrouwbaarheid van het voorval, anderzijds iets over Maria’s alomtegenwoordigheid.

Samen met een professioneel glas-in-loodzetter heb ik gisteren het raam nu maar zelf gelicht, overigens met telefonische toestemming van de eigenares in Amerika, waarzonder de Gendarmerie alhier zei dat wij van diefstal zouden kunnen worden beticht. Ik heb het vooralsnog schoongemaakt en veilig bij mij opgeborgen, in afwachting van verdere instructies van de eigenares van het complex.

Maar ik schat zo dat geen enkele goddelijke of goddeloze maagd het in haar miraculeuze hoofd zal halen het raam voor die tijd bij mij weg te halen. Zo toch, dan lever ik haar uit aan Berlusconi, Trump of Duterte. Naar keuze.
En verder blijven we speuren naar de betekenis van het erop afgebeelde.

De geschiedenis van Beaulieu is nog lange niet ten einde.

____________________________________

Vorig bericht: http://nardloonen.nl/2018/05/27/beaulieu-4-van-vele/
Volgend bericht: 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.