Het Kasteel

Goed nieuws: Sparta is kampioen (mes félicitations) en vanaf komend seizoen komt Het Kasteel weer prominent op de buis. De oudste club van Nederland (1888) en het eerste voetbalstadion in Nederland (1916). Noblesse oblige.
Te hopen is dat Sparta komend seizoen thuis veel avondwedstrijden te spelen krijgt, want dan is de nachtburgemeester op z’n best. Bij wedstrijden overdag ben ik benieuwd wat Aboutaleb zal gaan kiezen: Spangen of Zuid.

Ik bewaar aan Sparta wel wat wrange herinneringen. Mijn plakboek van het seizoen 1958-1959, dat ik begon aan te leggen na de memorabele wedstrijd DWS-Feijenoord (0-5) van 1 maart 1959, kreeg een week later alweer een abrupt einde na de wedstrijd Feijenoord-Sparta (0-3) op 8 maart 1959. Toen vond ik er niks meer aan. Het plakboek heb ik ook al niet meer.

Maar Sparta werd dat jaar gewoon kampioen. Ik had het nakijken.
Maar, sportief als ik ben, heb ik wel subiet vandaag nog de wikipedia-pagina over de Rotterdamse stadsderby up to date gebracht. Ook die 2-0 mag in de boeken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.