Vol verwachting

Of ik soms van de aardbodem ben verdwenen?
Nee, dat niet. Maar er zijn van die periodes dat ik met een aantal berichten bezig ben waarvan ik het einde nog niet paraat heb.
Ik noem er een paar:

“De graag verzwegen oorlog”, over 1945-1949 in ons Indië, opeens net zo actueel geworden als de zwartepietendiscussie, die er overigens los van staat.
Directe aanleiding: het zojuist verschenen boek van oud-Ignatiaan Paul Welling over twee van zijn ooms. Als ik het binnen heb, wil ik er na lezing wel een bespreking aan wijden.

“De grote oorlog”, d.w.z. mijn uitgave van de Parisot-documenten 1914-1918.
De nu voltooide lay-out ligt momenteel bij de drukker en ik wacht met spanning op het telefoontje dat ik mijn exemplaren kan komen ophalen. Degenen die al besteld (en betaald) hebben, zullen naar alle waarschijnlijkheid de beloofde leverdatum van begin oktober wel kunnen aanhouden. Wie nog niet heeft besteld, kan dat altijd nog doen via parisot52.fr of door mij te mailen.

“Salò” is door een instituut in Bologna geheel gereviseerd, welke revisie onlangs op het Filmfestival van Venetië werd vertoond en bekroond met een Leone d’Oro, zo meldde mij een Italiaanse vriend. Als ik daarover meer weet, liever nog: als ik die revisie heb bekeken, kom ik daar zeker op terug.

Over boer en tuinder wilde ik het op deze weblog niet te veel meer gaan hebben. Jammer, anders had ik nog wel een geweldig recept liggen voor Vin de Pêche, een wat zwaardere aperitiefwijn gemaakt van o.a. bladeren van de perzikboom. Google maar op “vin de pêche” en je kunt het zelf ook.

Kortom: er zit nog voldoende onder de kurk.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.