Even geduld a.u.b.

Een broedende kip moet je niet storen, repliceerde minister Ien Dales ooit eens op een persvraag die zij niet kon of niet wilde beantwoorden.
Ik neem haar woorden graag over als verklaring voor de radiostilte waaronder mijn weblog momenteel lijdt.

Er zijn twee afdoende redenen voor. Enerzijds ben ik met een hoop artikelen tegelijk bezig, met als gevolg dat er geen een af komt. Zo is bijvoorbeeld mijn WO-I-publicatie + bijbehoprende webiste momenteel in een stroomversnelling die pas een artikel waard is als tekst en illustraties in hun definitieve vorm naar de drukker kunnen dan wel online staan.
Verder is de pijpenstorm inmiddels geluwd, maar voor een artikel daarover moet er nog heel wat worden gefabriekt.
En ten slotte wil het met mijn artikel onder de titel “wat al onzin hebben wij niet gezongen” ook maar niet van de grond komen.

Anderzijds belemmeren mijn fysieke ongemakken mij rustig aan een artikel te kunnen werken. Pillen (veel), bezoeken aan huisarts, specialisten en ziekenhuis doorbreken een gewenst ritme, al denk ik wel dat het einde van de ellende in zicht komt.

Kortom, heb nog even geduld ende versaget niet. Het genoegen van het uitgesteld verlangen, noem ik dat altijd maar.

Tot gauw.

 

6 gedachten over “Even geduld a.u.b.

 1. Kom op , waarde Nard , ga dan voor 1 onderwerp en laat dat andere liggen , met roken gestopt ? ga mediteren , zonder rozenkrans natuurlijk , stop het pijnigen van je geest ..alhoewel je het Nederlands buitengewoon beheerst , maak jezelf niet wijs , dat het volk jouw goedbedoelde taallessen ter harte neemt .. braaf .. laat het worstelen met zij , hen , hun en hullie voor wat het is …
  en blijf nu eens heel dicht bij jezelf .. preek niet .. en maak het wat luchtiger !

  • Een ding tegelijk is soms inderdaad de enige oplossing om het hoofd boven water dan wel koel te houden.
   Allereerst is dat mijn gezondheid: gisteren kwam ik voor het eerst sinds lang beter uit het ziekenhuis dan hoe ik erin ging. Meestal ga je er immers fluitend heen en kom je er gebroken uit.
   Verder geef ik nu de voorkeur aan mijn WO-I-publicatie en -website, want dat wil ik per se voor 1 juni af en beschikbaar hebben.
   Als privé-verzetje ben ik nog met een ander klusje bezig (categorie Pijpenstorm), maar dat hou ik lekker nog even geheim.
   Overigens: stoppen met roken leek me onmogelijk, maar wonderwel helpt een e-sigaret mij bij het reduceren van gewone exemplaren tot 0, 1, of 2 per dag. Daar doe ik het voor.
   En tot slot: als taalkundige en grammatica-freak pieker ik er niet over taalverminking over mijn kant te laten gaan. Ik blijf me daartegen openlijk verzetten.

 2. Blijf volhouden in je Taalstrijd , Nard !! laat jouw gezondheid er niet onder lijden . maar die verslaving van dat roken .. man .. oh , man … zoek een mooie kiezelsteen , het liefst een exemplaar met een deukje ( lekker lang zoeken .. ) en neem , zodra de lust naar een sigaret opkomt , die kiezel tussen duim en wijsvinger en wrijf er over .. 3 minuten lang .. het helpt .. grt
  guus

 3. Beste Nard, volgens mij zei Ien Dales dat niet tegen een journalist, maar tegen een groep protesterende dienders op straat bij het ministerie van Binnenlandse zaken. De onderhandelingen over hun arbeidsvoorwaarden waren nog bezig. De minister realiseerde zich de dubbele bodem van haar uitspraak op het moment dat ze het zei. Ze moest zo hard lachen dat ze de toespraak even onderbrak.

  • Henri,

   Mogelijk heb je gelijk. Mijn geheugen kan dat bevestigen noch ontkennen. Blijft staan dat het een geweldige reactie is op een vraag die zij niet kon of wilde beantwoorden, en die ik graag citeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.