Vide-grenier 2013

Regen, regen, regen. Hier is het al niet beter dan in Nederland, al weken lang.
Zo komt er ook niet veel van werken in het bos, met al die nattigheid.
En dan ook nog de jaarlijkse vide-grenier (rommelmarkt, brocante) afgelopen zondag in Rosoy.
Tot in de middag continu regen; daarna werd het min of meer droog tot begin van de avond.

We hadden ons om die reden maar binnen geïnstalleerd in de garage. Goed voor ons, voor onze handel en voor onze klanten. Qua weer was het de slechtste vide-grenier sinds we er in 2000 voor het eerst aan deelnamen. Vaak wel wat buien, of veel wind, zodat je halve kraam uit elkaar waait; soms ook bloedheet. Van de 41 aangemelde exposanten dit jaar waren er maar 26 komen opdraven; de rest bleef thuis in bed naar het raam liggen kijken waar de regen tegenaan kletste.
Het was daarom opmerkelijk dat er desondanks toch best veel bezoekers op af waren gekomen. Ook de omzet viel niet tegen – zowat gemiddeld, laten we maar zeggen, waardoor je in ieder geval het gevoel had dat je al het gesjouw niet voor niets had gedaan.

Een op zo’n dag werk je ook weer aan je sociale contacten met Franse en vooral veel Nederlandse bezoekers die een praatje komen maken. Ook niet verkeerd.

Intussen belemmert alle drukte van deze tijd het werken aan nieuwe berichten die ik al zo lang op stapel heb staan. Heb geduld, er komt binnenkort wel weer een en ander aan verse aanvoer. 

 

3 gedachten over “Vide-grenier 2013

    • Ik moet hier nog wat langer wonen om het precieze verschil te weten tussen vide-grenier(s), brocante en braderie.

      • Ik dacht dat de Fransen erg erg op gesteld zijn correct Frans te horen en ooit heb ik in een Duitse docu eens gehoord dat ’n klein foutje in het taalgebruik al leidt tot volstrekte negatie. Dan is het dezer dagen begrijpelijk dat Marine Le Pen verbolgen is te vernemen dat op de Franse Universiteiten in de Engelse taal college gegeven mag worden, korte tijd nadat de politiek een milder standpunt is gaan innemen tegen de veelwijverij van de immigranten. Het gaat dus neerwaarts in Frankrijk zodat je maar beter kunt remigreren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.